METALFEST 2025 zveřejňuje první várku kapel a zahajuje prodej vstupenek za nejvýhodnější,


...zaváděcí cenu! 

METALFEST OPEN AIR 2025 – amfiteátr Lochotín, PLZEŇ - 6. – 8. 6.2025


Nový týden začínáme, mnohými metalovými fanoušky, netrpělivě očekávanými zprávami! Mezinárodní metalový open air METALFEST oznamuje první potvrzené kapely svého již 14. ročníku, který se uskuteční od pátku do neděle 6. – 8. 6. 2025 v důvěrně známém a velmi oblíbeném amfiteátru Lochotín v PLZNI! Zároveň je odstartován prodej festivalových vstupenek za nejvýhodnější cenu, platnou do konce října, nebo do vyprodání této první emise vstupenek a místa v kempech a na parkovištích!


Dnes tedy otvíráme seznam potvrzených kapel METALFESTU 2025, který bude průběžně doplňován a aktualizován!


První potvrzené kapely jsou:
KREATOR – titáni světového thrash-metalu se svou bouřlivou, masivní a neuvěřitelně vypracovanou pódiovou show se v červnu 2025 vrací do ČR! Tentokrát tuto jejich žhavou, po všech směrech monumentální show zažije amfiteátr Lochotín v PLZNI v rámci 14. ročníku METALFESTU! KREATOR po velkolepých oslavách svých 40. narozenin nabírá na síle a ani v nejmenším jim nedochází dech ani nápady. Tato banda thrash-metalových veteránů dává s přehledem na frak i daleko mladším metalovým drtičům. Jejich show si žádný opravdový metalový fanoušek nenechá ujít! Takže…na METALFESTU v PLZNI!


EPICA – monumentální, není dostatečné slovo na to, co bylo k vidění letos na festivalu ROCK CASTLE 2024! Holandská symphonic-metalová hvězda EPICA zářila novotou, originalitou, krásou a velkolepostí! Jejich show je něco tak výjimečného, že se to nikdy neokouká, a tak se na tuto nádhernou metalovou symfonii, v čele s jednou z nejkrásnějších zpěvaček na světě, křehkou dámou s mocným hlasem, Simone Simons, těšte i na METALFESTU 2025!


Fantasticky se na pódiu umí odvázat i další, velmi oblíbená a parádně rozjetá banda AMARANTHE s atraktivní Elize Ryd za mikrofonem nebo nehasnoucí italská gothic-metalová hvězda LACUNA COIL s další kráskou v čele Cristinou Scabbia! Se svou úžasně chytlavou show přijedou také stále více populární LORD OF THE LOST, oblíbení BLOODBOUND, energičtí Švédové DYNAZTY nebo německá gothic-metalová stálice CREMATORY. Přijedou také metaloví borci ALL FOR METAL, švédští metaloví vypravěči MAJESTICA nebo folk-metaloví ELVENKING.


Další kapely budou postupně přibývat, ale už teď je jasné, že start festivalového léta 2025 bude opět hodně ostrý a hlasitý!


Festivalové permanentky za nejvýhodnější zaváděcí cenu, platnou pouze do konce října, nebo do vyprodaní této první limitované edice, a místa v kempech a na parkovištích objednávejte od této chvíle exkluzivně na těchto stránkách.


Metalové léto 2025 začíná už dnes! Plzeňský METALFEST OPEN AIR 2025 je v prodeji!