METALFEST 2025 oznamuje velký návrat! Přijede mistr KING DIAMOND!


METALFEST OPEN AIR 2025 – amfiteátr Lochotín, PLZEŇ - 6. – 8. 6.2025


Mezinárodní metalový open air METALFEST má pro vás velkou novinu! Na 14. ročník, který se uskuteční v oblíbeném amfiteátru Lochotín V PLZNI od pátku do neděle 6. – 8. 6. 2025, se po dlouhých letech vrací fenomenální KING DIAMOND!


Tato živoucí legenda se na plzeňský METALFEST vrací po dlouhých 12 letech! KING DIAMOND je dost možná nejuznávanější a nejplodnější osobnost v heavy metalu vůbec. Je to muž i kapela, které uctívají i takové ikony, jako je Metallica či Pantera a inspirují celé generace metalistů po celém světě. Zanechali nesmazatelnou stopu v historii metalu a nyní se chystají udělat další, čerstvé stopy i do budoucnosti žánru! Více než třicetiletá hudební kariéra KINGA DIAMONDA je jednou z nejproslulejších a jeho příběh ještě není u konce! Zbrusu nové studiové album s názvem „The Institute“, které má vyjít v příštím roce, bude plné nových hororových příběhů, šílených konceptů a strašidelných orchestrací. To vše samozřejmě pod charakteristickou značkou KING DIAMOND a jeho talentované skupiny hudebníků, kytaristů Andyho LaRocque a Mikea Weada, baskytaristy Pontuse Egberga a bubeníka Matta Thompsona. Těšte se na jeho další, senzačně bizarní, tajemnou show i na jeho slavnou černobílou image. Amfiteátr Lochotín v PLZNI se na začátku června opět zahalí do tmy a vládnout zde bude parádní, horrorová atmosféra!


METALFEST 2025 odstartuje festivalové léto ve velkém stylu! Sledujte festivalový web, nebo Facebook a těšte se. Další potvrzené kapely budou ještě postupně přibývat!


Festivalové permanentky za nejvýhodnější, zaváděcí cenu, platnou pouze do konce října, nebo do vyprodaní této první limitované edice, a místa v kempech a na parkovištích objednávejte exkluzivně na těchto stránkách!